Styl mé práce - Jitka Vanclová - Fyzioterapie a lymfoterapie Praha
+420 731 756 768
info@jitkavanclova.cz
Lesní 211, Jíloviště ¦ Praha západ

CZ

EN

Styl mé práce

Pracuji komplexně, funkčním přístupem. Pro ty z Vás, kteří rádi analyzují, zde jsou „díly“ mé fyzioterapeutické práce.

Diagnostika: Rozhovor
Cílem je se dozvědět, jaké okolnosti Vás ke mě přivádí a jaká máte očekávání. Kromě anamnestických dat probereme i mnoho dalších aspektů, která pomohou otevřít a hledat možné příčinné souvislosti vašich obtíží.

Diagnostika: Klinické vyšetření
Obecně lze říci, že se na tělo prvně dívám a vyšetřuji je jako celek. Až potom se věnuji jeho detailům. Vyšetření a různých testů je bezpočet. Jejich aplikace vychází ze znalostí a zkušeností získaných mou praxí.

Terapie
Nedržím se striktně jednotlivých metod. Přístupy vzájemně propojuji. Během terapie neustále vyhodnocuji reakce Vašeho těla, těm pak terapeutické postupy přizpůsobuji. Rozhodujícím faktorem je Vaše aktivní účast na terapii. Fyzioterapie v mém pojetí není terapií, která působí na Vaše tělo pouze pasivně. Tuto úlohu zaujímají různé druhy masáží.

Terapeutické ujednání
Je založeno na porovnání Vašich očekávání a cílů s výsledky vyšetření a terapie, včetně zohlednění aspektů Vaší jedinečnosti (např. jak kvalitně tělo vnímáte, jaké pohybové nároky na něj kladete, kolik pozornosti a času mu můžete věnovat atd.). Výsledkem je dohoda o naší budoucí spolupráci.

Instruktáž autoterapie (léčení sebe sama)
Autoterapie je důležitou a nezbytnou součástí fyzioterapie. Má doporučení směřují k osvojování schopnosti své tělo vnímat, uvědomovat si a ovlivňovat pohyb, jeho fáze vzájemně propojovat a soustředit pozornost k optimálnímu provádění.